címke: mezőgazdaság

11 hónapja
2019. július 1. – Csak úgy lehetünk versenyképesek, ha az agrárium minden szereplője lépést tud tartani a változásokkal – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság alakuló ülésén, hétfőn a parlamentben. A miniszter az eseményen arra emlékeztetett, hogy rendkívül fontos, hogy igazodjunk a magyar vidék változásaihoz, figyeljük az érzékeny területeit és vele együtt fejlődjünk.
11 hónapja
2019. június 26 – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete volt a fő ötletgazdája a jégkármérséklő-rendszernek és az öntözésfejlesztésnek is. Rácz Imre megyei elnök többek között a közfoglalkoztatás és a gyümölcsfeldolgozás helyzetét is jobbítaná.
1 éve
2019. május 3. – A baromfiágazat az egyik legfontosabb szektora a magyar gazdaságnak, ezt támasztja alá, hogy 2018-ban a baromfiágazat adta az agrárium kibocsátásának több mint 14 százalékát – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkár a baromfi világnap alkalmából rendezett szakmai konferencián Budapesten.
1 éve
2019. április 17. – Európában a magyar mezőgazdaság növekedési üteme a második legnagyobb, a fejlődés több mint 50 százalék volt 2010 és 2018 között – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke szerdán a jászberényi agrárfórum előtt sajtótájékoztatón.
1 éve
2019. április 8. – Egészen elképesztő helyzet alakult ki mostanra a mezőgazdasági területeken: bár a Pentele Mezőgazdasági Zrt. munkatársai pénteken reggel megkezdték a kukorica vetését, gyakorlatilag porba vetnek.
1 éve
2019. február 26. – Tovább javult a munkabiztonság az agráriumban, két év alatt közel 45 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű munkabalesetek száma a Pénzügyminisztérium Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága című kampányának köszönhetően – nyilatkozta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár az MTI-nek.
1 éve
Több mint 100 előadó és 40 szakmai kiállító fogadta a kétnapos Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás részvevőit. A 2019. február 19-én és 20-án az Aquaworld konferenciatermeiben zajló eseményen a precíziós gazdálkodás legújabb megoldásait ismerhették meg a látogatók, valamint szakmai előadásokat hallgathatnak, workshopokon vehettek részt és kerekasztal-beszélgetéseken cserélhettek eszmét.
1 éve
Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, Termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. Ez alkalommal is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, Gépesítés, Logisztika, Input kategóriákban. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen