Élelmiszeripar

2020. március 24. – A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása – mondta el Nagy István agrárminiszter kedden az MTI-nek.
2020. március 23. – Magyarország agrár-élelmiszeripari ország, komoly exportőr, hazánk önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből. A mostani veszélyhelyzetben különös jelentősége van ennek: a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar folyamatosan képes biztosítani a lakosság számára az élelmiszereket.
2020. március 21. – Mintegy 2 százalékkal kevesebb sertést és közel 2 százalékkal több baromfit vágtak a magyar vágóhidakon tavaly az előző évhez képest, míg a szarvasmarhavágás gyakorlatilag azonos szinten maradt – derül ki a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.
2020. március 20. – A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak érdekében, hogy segítse az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozását, több új intézkedést is bevezetett. A hivatal szakemberei többek között tematikus tájékoztatókat készítenek, valamint támogató szemlékkel segítik a vállalkozások biztonságos működését.
Budapest, 2020. február 4. – A magyar élelmiszeripar 2014-2020 között több mint 360 milliárd forint támogatásban részesült, az agrártárca következő hétéves fejlesztési terve pedig megalapozza a szektor további innovációját – közölte Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019. december 17. – A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program idei záró tesztjén az ünnepi előkészületek egyik kiemelt termékcsoportját, a sütő- és főzőmargarinokat helyezte a célkeresztbe. A szakemberek 20 termék komplex ellenőrzését végezték el, mely során ezúttal is számos laboratóriumi paramétert mértek, ahogyan a termékek jelölésének ellenőrzése sem maradhatott el. A teszt jóvoltából bebizonyosodott, hogy a sütőmargarinok élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, 9 termék jelölése viszont kívánnivalót hagy maga után.
2019. október 20. – Újabb hazai termékre lehetünk méltán büszkék, ugyanis egy magyar sajt került a legjobbak közé az egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyen.
2019. szeptember 17. – Ketchupokat vizsgáltak a legújabb Szupermenta teszt során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hivatal munkatársai összesen 38 terméket vontak ellenőrzés alá, amelyek közül 19 tartósítószerrel, 19 pedig tartósítószer felhasználása nélkül készült. A vizsgálat 25 ketchup esetében tárt fel kisebb-nagyobb jelölési hiányosságokat.
2019. augusztus 5. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” szakmai programsorozata változatlan lendülettel folytatódik: szeptemberben a sörkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.
Kövess minket Facebookon is.