Élelmiszeripar

2021. február 17. – Az Eckes-Granini Csoport és leányvállalatai (Magyarországon a SIÓ-Eckes) 2021-től egész Európában klímasemlegesek lettek, mivel teljes mértékben ellensúlyozzák károsanyag-kibocsátásukat. A hitelesített kompenzáció érdekében a teljes cégcsoport csatlakozott a brazíliai Portelben folyó nemzetközi klímavédelmi programhoz, amellyel évente a becslések szerint 17.872 hektár trópusi esőerdő megóvását támogatja az Amazonas-medencében.
2021. február 9. - A területi kötődésű, hagyományos élelmiszertermékek a hazai és az olasz mezőgazdaságnak is alappillérei. Az EU az élelmiszerek tápértékét egy, a fogyasztók részletesebb informálását mellőző, a termékeket egyoldalúan minősítő élelmiszer-címkézés bevezetését tervezi. Ez a címkézés a nemzeti értékeink részét képező Hungarikum-termékeket, valamint a hazai élelmiszer-előállítók termékeinek döntő többségét kifejezetten hátrányosan érintené, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nemzetközi összefogásban is kiáll a hazai élelmiszereink védelméért.
2021. február 3. – A területi kötődésű, hagyományos élelmiszertermékek a hazai és az olasz mezőgazdaságnak is alappillérei. Az EU az élelmiszerek tápértékét egy, a fogyasztók részletesebb informálását mellőző, a termékeket egyoldalúan minősítő élelmiszer-címkézés bevezetését tervezi. Ez a címkézés a nemzeti értékeink részét képező Hungarikum-termékeket, valamint a hazai élelmiszer-előállítók termékeinek döntő többségét kifejezetten hátrányosan érintené, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nemzetközi összefogásban is kiáll a hazai élelmiszereink védelméért.
2021. január 20. – A társadalmi, illetve környezeti hatást teremtő vállalkozásokba fektető Impact Venturestől kapott seed befektetésből 2022-re egy napi 6 tonnás élő lárva kapacitású, automatizált fekete katonalégy tenyésztő és feldolgozó üzem épül, mellyel a régió meghatározó rovaripari vállalkozásává válhat a Grinsect. A tőkebevonással a rovarfehérjét előállító vállalkozás célja a kapacitásbővítésen túl az értékesítés fellendítése, a további hazai és nemzetközi terjeszkedés, valamint korunk egyik legégetőbb problémája, a környezeti terhelés jelentős csökkentése.
2020. december 18. – A magyar élelmiszerek nemcsak ízletesek és frissek, de hozzájárulnak a gasztronómiai kultúránk, és a gazdálkodási hagyományaink fennmaradásához is. Menjünk ki a piacokra, keressük a hazai termelők portékáit: a magyar halat, a vecsési, hadházi káposztát, a diót, a mákot, a magyar baromfit – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.
2020. december 17. – Elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálja a Szent István Egyetem és az egyik munkatársával közös, a Blue Seven Group Zrt. által fejlesztett legújabb szabadalom, mely hamarosan a hazai boltok polcain is elérhetővé válik. A termék különlegessége a magas folsavtartalom, ami főként az első trimeszterben jelent kulcsfontosságú támogatást az egészséges magzati fejlődéshez.
2020. december 14. – Az élelmiszer-előállító vállalkozások termelése folyamatos, semmi nem veszélyezteti a hazai élelmiszerellátást, az a koronavírus-járvány második hulláma idején is biztosított. Az üzletek, piacok – az óvintézkedésekben előírtak szerint – nyitva vannak, ünnepi kínálattal és árubőséggel állnak a vásárlók rendelkezésére. Emellett a házhozszállításoknak is nagy szerepe lehet – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ünnepi körképéből.
2020. december 16. – Több mint 35 ezer kisiskolás gyermeknek nyílt lehetősége részt venni a Tej Terméktanács közel négy éve megújult, modern élményparkkal működtetett iskolai edukációs programsorozatában.
2020. december 14. Az Európai Friss Kalandok programot 2018-ban indította a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a zöldség- és gyümölcsfogyasztást, valamint fokozza a jó minőségű, hazai termékek iránti keresletet. Az első három év idén ér véget, de 2021-től újabb hároméves periódust nyert meg a NAK francia és belga szakmai szervezetekkel együttműködve, így folytatódnak Frutti és Veggi kalandjai.
Kövess minket Facebookon is.