Események

2019. május 23. – Kedvező, esőmentes időjárás, rengeteg kiállító és látogató, dübörgő gépkapcsolatok, kormányfői megnyitó – ez a „távirati” összefoglalója az idei Szántóföldi Napok nyitónapjának.
Idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével. Az eseményre ingyenes a belépés.
2019. május 8. – Két napig újra bárki tesztelheti a legújabb sok milliós agrárgépeket az ország legnagyobb szabad területi bemutatóján – Mezőfalván.
2019. május 3. – A baromfiágazat az egyik legfontosabb szektora a magyar gazdaságnak, ezt támasztja alá, hogy 2018-ban a baromfiágazat adta az agrárium kibocsátásának több mint 14 százalékát – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkár a baromfi világnap alkalmából rendezett szakmai konferencián Budapesten.
2019. április 30. – Hatszázmillió forintot biztosít idén a kormány a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan – jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden, a Méhek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019. április 26. – A 23. pápai agrárexpó az eredmények bemutatásán túl jó alkalmat teremt arra, hogy felhívja a figyelmet az ágazat előtt álló kihívásokra is – fogalmazott pénteki, az eseményt megnyitó beszédében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.
2019. április 25. – Az élelmiszeripar 2015 óta stratégiai ágazat, ennek megfelelően az élelmiszeripar komplex fejlesztéséhez 2020-ig 300 milliárd forintot biztosítanak – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Miskolcon.
2019. április 25. – A magyar agrárium egyik célja, hogy tápanyag-utánpótlás és öntözés segítségével intenzívvé váljon a gyepgazdálkodás – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a témában tartott konferencián a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket Facebookon is.