Marokkó lesz az OMÉK partnerországa

2019. június 13 – Közeleg Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseménye, a 104 nap múlva kezdődő 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). Az esemény aktuális információiról sajtótájékoztatón számolt be a vásárt szervező Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum, ahol bejelentették, hogy az esemény partnerországa Marokkó lesz.

Szakmai nappal, élelmiszerinnovációs versennyel és – a nemzetköziség jegyében –partnerországi megjelenéssel várja a látogatókat 2019. szeptember 26-29. között az OMÉK. A vásár körvonalazódó programjairól tartott sajtótájékoztatón Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese elmondta:2019-ben továbbfejlesztették a kiállítás koncepcióját, ennek megfelelően a közvetlen fogyasztóorientált vásárról a regionális üzleti esemény jellegre került a hangsúly. A termékek közvetlen értékesítése még mindig lehetséges, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt kap a magyar, illetve a szomszédos és más európai országok üzleti szektorának részvétele.

Farkas Sándor bejelentette, hogy a 79. OMÉK partnerországa Marokkó lesz. A partnerországi megjelenés kiváló lehetőség a két ország közötti gazdasági kapcsolatok elmélyítésére – hangsúlyozta beszédében Karima Kabbaj, a Marokkói Királyság magyarországi nagykövete. A nagykövetasszony beszédében kitért Marokkó 2008-ban elindított Zöld Stratégiájára, amellyel a mezőgazdaság az egyik legnagyobb munkahely-szolgáltató lett és 10 év alatt 7,3%-ról 17,3%-ra nőtt az ágazat kibocsátása az országban. Karima Kabbajazon reményének adott hangot, hogy az OMÉK-on történő megjelenés által minél többen ismerhetik meg Marokkó mezőgazdasági termékeit, gasztronómiáját és különlegességeit.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője az OMÉK szervezésével kapcsolatos aktuális információkról is beszámolt. Az ügyvezető megerősítette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az általános és középiskolás diákok kísérő tanáraikkal együtt egy előzetes regisztrációt követően ingyenes vehetnek részt az OMÉK-on, amennyiben csoportosan (minimum 10 fő részvételével) érkeznek az eseményre. Ondré Péter emellett kiemelte a szakmai nap programjait is, amelyet a rendezvény első napján tartanak.
Az eseményen Ondré Péter és Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője együttműködési megállapodást írt aláarról, hogy a 79. OMÉK-on, az
Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával rendezik meg a Hungaricool SPAR élelmiszer innovációs versenyt. A 2019. június 27-én induló verseny a magyar élelmiszeripari kis- és középvállalkozásokat segíti, hogy azok termékei a vásárlók minél szélesebb köréhez juthassanak el. A versennyel kapcsolatos információk a www.hungaricool.hu weboldalon érhetőek el.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink