Nyírségi szakember lett az év erdésze

2019. június 22. – Az agrártárca az agrárium fontos részeként tekint a kétmillió hektár hazai erdőre, fontosnak tartja a meglévő erdők megőrzését, és az ország fával borított területének gyarapítását – jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésén.

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. által szervezett eseményen a Tolna megyei Lengyelen több mint 700 erdész részvételével a hétvégén tartják a Kárpát-medence legnagyobb erdészeti rendezvényét, amin erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki magyar erdészek csoportjai is részt vesznek. Az összefogás jelképeként a rendezvénynek helyt adó egykori Apponyi-kastély parkjában a határon túli résztvevők öt kislevelű hársfát ültettek el.
Az ünnepi eseményen Kovács Zoltán kormánybiztos az „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” szervezői nevében a szakmai partnerség fontosságára hívta fel a figyelmet, amit a két szervezet együttműködési megállapodás aláírásával erősített meg.

A rendezvénnyel összefüggésben zajlott az Év Erdésze Verseny döntője, amin a regionális válogatókon nyertes 25 szakember mérte össze szakmai tudását. A kétnapos versenyt Kocsis István Attila, a NYÍRERDŐ Zrt. kerületvezető erdésze nyerte, így az Észak-alföldi térséget képviselő szakember viseli 2019-ben az Év Erdésze címet.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink