Ökogazdálkodásról első kézből

Az ökogazdálkodás szakmai tapasztalatait oszthatták meg egymással a termelők és fogyasztók a donnerskircheni Esterházy biogazdaságban megrendezett Biogazdálkodási napokon. Az augusztus eleji rendezvényre, a Donnerskircheni (Fertőfehéregyháza) Seehof major területén idén több mint 11000 látogató volt kíváncsi. Az öt szervezőpartner, a PANNATURA, az Osztrák Biomezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL), A BIO AUSTRIA, az Osztrák Mezőgazdasági Kamara (LKÖ) és a Talajkultúra Egyetem nagy sikerként könyvelik el az idei rendezvényen elért látogatottsági adatokat.

Ottrubay István, az Esterházy Alapítványok igazgatósági tagja köszöntötte a major területén a politika, a gazdaság és a média részéről megjelent képviselőket és a nem utolsó sorban az érdeklődő látogatókat. Anna Lampret, a Biogazdálkodási Napok házigazdája örömét fejezte ki, hogy intenzív, több éves előkészületek után „személyesen és nem csak virtuálisan’ több mint 190 kiállító részvételével szervezhették meg a programokat, egyben a támogatóknak és kiállítóknak köszönetet mondott a közös munkáért és a részvételért.

A sajtóbejáráson mind a hazai, mind pedig a nemzetközi kiállítók ökogazdálkodási tapasztalataiból és trendekből kaphattak ízelítőt Christa Kummer moderálásának köszönhetően. A 2019-ben elindult ökogazdálkodásra való átállás óta 31 százalékról mára 37 százalékra nőtt az ökogazdálkodást folytatók aránya.
A szervezők mintegy 70 hektáros területen különböző programokkal szólították meg a gazdákat és az érdeklődő fogyasztókat, a két célcsoport tudatos, egy helyen történő megszólítása ismételten nagy sikernek bizonyult. A kölcsönös tapasztalatcsere, az őszinte eszmecserék, és a különböző oktatások álltak a rendezvénysorozat középpontjában. A több mint 160 féle keretprogramon mélyíthették el az ökogazdálkodás területén tudásukat és szerezhettek új tapasztalatokat.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink