Virtuális kiállítás, valós díjak

2021. március 3. – Tekintettel arra, hogy a Kormány március 15-ig meghosszabbította a COVID-19 járvány miatt elrendelt korlátozásokat, a Hungexpo március 3-6. között a virtuális térben rendezi meg az AGROmashEXPO kiállítást, Magyarország legnagyobb agrárgépipari rendezvényét. A kiállítást március 3-án videóüzenetben nyitotta meg dr. Nagy István agrárminiszter. A megnyitón adták át a kiállítás termék díjait. A díjakat átadja dr. Feldman Zsolt az Agárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

Ahogy az élet minden területén, úgy az AGROmashEXPO Termékfejlesztési díjáért pályázóknak is több kihívással kellett szembenézniük és komoly döntéseket kellett meghozniuk az elmúlt időszakban. A változtatások kényszere sajnos kevesebb beadott pályázatot eredményezett. Mindezért olyan döntés született, hogy a VIRTUÁLIS AGROmashEXPO Termék versenyében, most csak Hazai és Nemzetközi díjra lehet pályázni, de utóbbira nem érkezett pályázat.
A zsűri döntése alapján Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat az: Axiál Kft.- mAXI-MAP elnevezésű, egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szoftver szolgáltatása nyerte, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja. A Hazai Termékfejlesztési Különdíjat pedig a: DryerDoctor Kft. – Komplex DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítás teljes technológiai folyamatára című pályázata kapta.

*
Axiál Kft. – A mAXI-MAP egy interneten keresztül, éves előfizetés formájában elérhető szoftver szolgáltatás, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja.
Térképező modulja a precíziós gazdálkodási adatok gyors, egyszerű térképezését teszi lehetővé, és képet ad a táblák heterogenitásáról, valamint lehetőséget ad különböző térképek hatékony vizuális összehasonlítására. Ide a GPS monitorokból érkező adatok mellett a precíziós gazdálkodáshoz egyéb adatok – zónatérképek, talajlabor adatok – is feltölthetőek.
A Tervező modul helyspecifikus műtrágyázási tervek készítését és menedzselését teszi lehetővé, minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben. Egy varázsló felületen végig haladva pillanatok alatt elkészíthetőek a helyspecifikus műtrágyázási tervek, melyek a legáltalánosabban használt formátumokba exportálhatóak.
A harmadik, monitoring modul műholdas távérzékelésből származó folyamatosan frissülő információkat szolgáltat az időjárásról, a talajról és a növényzetről.
*
DryerDoctor Kft.- Komplex DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítás teljes technológiai folyamatára
A korábbi években az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. szárítási folyamat optimalizálási csomagja már sikert aratott, azonban a szolgáltatás bővítése és a cégforma megváltoztatása egyaránt szükségszerűvé vált. A szárítózóna jellemzőinek digitális feltérképezése jelenti a kiindulópontot, azaz a diagnosztikai területet. A „gyógyítás” pedig az eközben felderített, eltéréseket okozó tényezők műszaki elhárítása, a DryerDoctor szolgáltatás keretében zajlik.
Az újdonság, hogy a közelmúltban bevezetett komplex DryerDoctor szolgáltatásban a szárítási folyamat optimalizálása mellett, a teljes technológiára kiterjesztették a folyamatot. A mérési adatok értékelése során rengeteg kiaknázható tartalékot találtunk, ami a partnerek kiadásainak jelentős csökkenéséhez, vagy az üzem teljesítményének növekedéséhez járulhat hozzá. Gyakran találkozunk egymáshoz teljesítményben nem illeszkedő, energiapazarló, az összteljesítményre vonatkoztatva fékező hatású kiszolgáló gépekkel, ami a szárítóüzem hatékonyságát nagymértékben rontja. Mivel az elmúlt évek során a vízelvonási folyamat sikeres optimalizálásával a partnereink bizalmát elnyerték, az elért sikerek láttán logikus lépésnek tűnt részükről, hogy a teljes technológia diagnosztizálását és a precíziós, vagyis adatalapú illesztését is kérték.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink