Hírek, érdekességek

2019. május 22. – Az elmúlt három év eredményei alátámasztják, hogy egyre hatékonyabban végzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a teljes faanyagkereskedelmi lánc ellenőrzését Magyarországon. A hatóság éves tájékoztatási kötelezettségének eleget téve, mostantól a hivatal honlapján is elérhetőek a 2018-ban folytatott ellenőrzések számadatai és azok szöveges elemzése.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete három évig vizsgálta a méhek világnapjának kijelölését kezdeményező szlovéniai beadványt míg végül 2017.decemberi közgyűlésükön elfogadták. A méhek világnapja első ízben 2018. május 20-án került a naptárakba. A dátum nem véletlen. 1734. május 20-án született az európai méhészet kiemelkedő alakja, az első osztrák méhészeti iskola egykori vezetője Anton Janša. Az ő méhészeti munkásságának állítanak emléket azzal, hogy születésnapjának dátuma lett a méhek világnapja.
2016. május 17. – Magyarországon példa nélküli, és a világon is ritka eredményt ért el a Tornai Pincészet azzal, hogy a korábbi sorozat után a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű borukkal megszerezték a negyedik International Wine Challenge Trophy díjukat. Mellettük három tokaji bor kapott még aranyat.
2019. május 16. – Gluténmentes zabfeldolgozó üzemet épített a GOF Hungary (Gabona-, Olajos és Fehérje-növények Termelését Koordináló) Kft. Nyíregyházán, az 1,3 milliárd forint értékű beruházást csütörtökön adták át a nyírségi megyeszékhelyen.
2019. május 15. – Hónapokon át a szárazság okozott gondokat a mezőgazdaságban, most viszont az ember nem tudja jó szívvel azt mondani, hogy a májusi eső aranyat ér. Kellett ugyan a várva várt csapadék, de amit használna, azt lerontja az ilyenkor szokatlan hideg. Áll a mezőgazdasági munka Zalában az eső miatt.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket Facebookon is.