Dinnye-munkacsoport alakult

2019. június 27. – Több feladatot és célt is kitűzött a Nemzeti Agárgazdasági Kamara újonnan megalakult, a dinnyetermesztéssel foglalkozó tagokat összefogó munkacsoportja.

Még kettő hét, és már bőséggel lesz jelen a magyar dinnye a hazai árusoknál. A „várakozási időben” történt egy, s más a termelők háza táján. A Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete (MDE) még 2018-ban kötött együttműködési megállapodást, többek között a magyar dinnye piaci pozícióinak javítása érdekében. A kapcsolat újabb eredményeként 2019. május elején a kamara kertészeti és beszállítóipari osztályán belül megalakult a dinnye munkacsoport, amely vezetőjének Horváth Bélát választották meg a tagok.
A munkacsoport meghatározta a következő időszak legfontosabb feladatait, céljait. Mivel a termelők kedvezően fogadták a kamara tavaly ősszel lebonyolított, a dinnyetermesztés modernizációjáról szóló tájékoztató sorozatát és igény mutatkozott a folytatásra, ezért a testület részt vesz az idei fórumok előkészítésében. Ugyancsak a modernizáció érdekében felmérik a fedett termelő területek növelésére vonatkozó szándékot, a jelenlegi és az alternatív értékesítési csatornákat, valamint a csomagolásfejlesztési elképzeléseket, igényeket. Mivel az elmúlt évek fogyasztásösztönző kampányai eredményeként erősödött a dinnye (görög- és sárgadinnye egyaránt) belföldi piaci helyzete, ezért a munkacsoport támogatja, hogy a NAK és az Agrármarketing Centrum 2019-ben is folytassa dinnyepromóciós kampányát. A tavalyi spanyolországi szakmai tanulmányút után a kamara májusban Észak-Olaszországba szervezett hasonló látogatást; a munkacsoport egyetértett a további, tapasztalatszerzési célú utak lebonyolításával is.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink