Felminősítették a vállalatot

2021. június 16. – A Scope Rating BB/Stable-re módosította az AXIÁL Kft. minősítését és ezzel egyidőben felminősítette a társaság hosszú lejáratú kilátásait is egy még erőteljesebb BB+ szintre.

2020 szeptemberében az AXIÁL Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kötvénykibocsátást hajtott végre. A tervezett összeget is meghaladó ajánlatok közül az AXIÁL névértéken 15 milliárd Ft össznévértékű kötvény jegyzését fogadta el. A kötvény típusát tekintve 10 éves lejáratú, fix kamatozású, nem amortizálódó értékpapír, amely biztonságos megtérülést kínál a befektetőknek.
Az NKP célja a vállalati forrásszerzés diverzifikációja, a hazai vállalatok kötvénypiacra jutásának elősegítése. A program keretében az MNB maga is vásárolt a kibocsátott kötvényekből, mely lépéssel hozzájárult a monetáris transzmisszió hatékonyságának javulásához.
Az NKP keretében kibocsátott kötvényeknek több feltételnek is meg kellett felelniük, az egyik ilyen fontos kitétel a legalább B+ szintű minősítés elérése volt. 2020 júniusában Scope Rating GmbH értékelése alapján az AXIÁL Kft. BB- minősítést ért el az elemzés alapján, melyet 2021. június 14-én BB/Stable minősítésre módosított a berlini székhelyű, Európa egyik legnagyobb hitelminősítőjeként számontartott intézet.
A cég összmegítélésével összevetve legalább olyan pozitív visszajelzés az AXIÁL Kft. számára, hogy annak hosszútávú megbízhatóságát is felülvizsgálta a hitelminősítő és ezen a területen is javított besorolásán, az eddigi BB-ről BB+ -ra emelte minősítését.
A hitelminősítési besorolásnak óriási jelentősége van a befektetési piacon, ezek alapján hozzák meg döntéseiket a befektetők, de komoly szempontot jelent a beszállítók üzleti partner választásakor is. A kötvénykibocsátással a vállalat célja, hogy hosszú távon tovább növelje pénzügyi stabilitását, forrásainak tervezhetőségét, működésének megbízhatóságát. (AXIÁL)

Kövess minket Facebookon is.