Innovatív mezőgazdasági központ létesítését tervezi a kormány

2019. július 1. – A Limagrain eladta a mezőhegyesi vetőmagüzemet a magyar államnak, áll a cég által kiadott közleményben. Itt innovatív mezőgazdasági központ létesítését tervezi a magyar kormány, amelynek integrált és elengedhetetlen része a vetőmagfeldolgozás.

A Limagrain név ismerősen cseng a magyar piacon, hisz több mint 20 éve jelen vagyunk a magyar piacon. A Limagrain számára Magyarország stratégiai jelentőséggel bír a vetőmagok előállítás terén is, hiszen a hazai körülmények között nemesített és előállított vetőmag valóban a legmegfelelőbben tesztelt vetőmagot tudja nyújtani a gazdák számára.
A Limagrain Europe 2014-ben vetőmagüzemet vásárolt Mezőhegyesen és legutóbb 2017-ben hosszútávú szerződést írt alá kukorica- és kalászos vetőmagtermelésre a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. földterületein.
2018-ban megkeresés érkezett a 2014-ben megvásárolt mezőhegyesi vetőmagüzemmel kapcsolatosan a magyar állam részéről, miszerint egy innovatív mezőgazdasági központ létesítését tervezi a magyar kormány, amelynek integrált és elengedhetetlen része a vetőmagfeldolgozás, így a vetőmagüzem.
A magyar hatóságokkal és a kormánybiztossal folytatott maratoni tárgyalások végeztével, de stratégiai céljainkat és feladatainkat maximálisan szem előtt tartva a Limagrain eladta a mezőhegyesi vetőmagüzemet a magyar államnak. Az aláírt megállapodás értelmében a magyar állam garantálja a Limagrain elkezdett beruházásainak folytatását a következő 2 évben. A Limagrain újabb szerződést között a következő 10 évre vetőmagelőállításra és feldolgozásra a mezőhegyesi vetőmagüzemben. Ez a hosszútávú megállapodás egyúttal lehetővé teszi, hogy az ottani munkahelyek is megmaradjanak, munkavállalókat tovább foglalkoztatják.
Ez a két fél közötti hosszú távú partnerség erősíti és biztosítja a Limagrain vetőmagtermelési tevékenységének folyamatosságát, miközben korszerűbb technológiák garantálják a magas színvonalú vetőmagfeldolgozást, áll a Limagrain által kiadott sajtóközleményben.

Kövess minket Facebookon is.