Milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél

2019. november 30. – Palackozási csúcstechnológiás beruházást vettek birtokba Badacsonyörsön, a Varga Pincészetnél.

A Varga Pincészetnél 2019 novemberétől legnagyobb részben csúcstechnológiájú palackozósoron történik a borok palackba zárása Badacsonyörsön. Az új, automatizált gépsor óránként 14 ezer palack töltésére képes, emellett ellenőrzi az üres palackok tisztaságát, épségét, töltési szintjét, valamint a lezárás minőségét. A fejlesztés fő iránya az innovatív technológia bevezetése volt, és az 1 milliárd forintból csak kis részt, 100 millió forintot tett ki az üzemcsarnok átépítése. Az új technológia bevezetése létszám megtakarítást is eredményezett, más területeken viszont emelkedett a létszám, így a dolgozók száma az előző évi 180 fő körül stabilizálódott. A Varga Pincészet badacsonyörsi és feldebrői üzemeiben évente hozzávetőleg 15 millió palack bort termelnek.
„Az elmúlt 2-3 év alatt összesen 3 milliárd forintot fordítottunk fejlesztésre. Az idén megújult és jelentősen bővült a palackozási kapacitásunk Badacsonyörsön, de ezen kívül több mint 2 milliárd forintos, szintén több éves projektet fejeztünk be tavaly az Egri borvidéken lévő feldebrői birtokunkon, ami a szőlőfeldolgozó-, erjesztő- és bortároló kapacitásainkat bővítette” – nyilatkozta Varga Péter alapító tulajdonos. „Ezzel 2019 végére befejeztük azokat a fejlesztéseket, amelyeket növekvő értékesítésünk tett indokolttá.
„A palackozási kapacitás bővülése talán nem is a legfontosabb eredménye a fejlesztésnek” – folytatja Varga Máté ügyvezető. „Azzal, hogy most már két palackozósorral rendelkezünk, rendkívüli módon megnövekedett a termelési biztonságunk, az új gépsorral pedig 40 százalékkal úgy termelünk többet, hogy 30 százalékkal kevesebb élőmunkára van szükség. Ezen kívül olyan műszaki automatizálási megoldások jelentek meg nálunk, amelyek a borászatban nemcsak Magyarországon számítanak újdonságnak, hanem akár Európa fejlettebb országaiban is, mivel jelentősen hozzájárulnak termékeink minőségbiztonságának növeléséhez is..”

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink