Vár az Újhelyi Piactér!

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 211 058 763 forintos támogatásával valósította meg a „Helyi gazdaságfejlesztés Sátoraljaújhelyen” című projektet (TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00011). A program keretében három területen történt jelentős infrastrukturális és technológiai fejlesztés: a zöldségpiac fejlesztésének következő ütemeként a helyi ős- és kistermelők, valamint a vásárlók igényeinek figyelembe vételével javítottuk a piac infrastrukturális feltételeit, továbbá megépült egy hűtőház a térségben megtermelt zöldség, gyümölcs alapanyagok hosszú távú tárolásának érdekében, illetve megtörtént a helyi termékeket felhasználó – közétkeztetést biztosító – két legnagyobb főző- valamint egy melegítőkonyhájának korszerűsítése és kapacitásbővítése is.

Sátoraljaújhely járásközpontként a térség legnagyobb települése. Nagy létszámú közintézményeinek ellátása, élelmezése naponta komoly logisztikai és szervezési feladatot jelent az önkormányzat számára. A pályázati programnak köszönhetően megújult a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Georgikon Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumának 600 adagos főzőkonyhája, illetve a Jókai Mór Általános Iskola melegítőkonyhája, melyek együttesen naponta 1200 adag étel elkészítésére váltak alkalmassá. A konyhák infrastruktúrájának és technológiájának fejlesztésével korszerűsödött a város élelmezési ellátása. Sátoraljaújhely Város Önkormányzata vállalta, hogy a konyhákon felhasznált alapanyagokat 40 km-es körzetben termelő őstermelőktől, mezőgazdasági vállalkozóktól szerzi be, segítve ezzel a térség jövedelmezőségét és gazdasági erejének növekedését.

Helyi gazdaságfejlesztés Sátoraljaújhelyen TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00011

A konyhák alapanyag-ellátását segítik az élelmezési központban kialakított hűtőkamrák, melyek a helyi termékeket hosszútávon képesek frissen tartani, kitolva azok felhasználási idejét. A hónapokig tartó megfelelő minőség megőrzése egyrészt segíti piacra juttatni a helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket, másrészt magasabb minőségű, helyi alapanyagokból készült ételek kerülhetnek az asztalra az iskolákban és a szociális ellátásban.
A „Helyi gazdaságfejlesztés Sátoraljaújhelyen” című projekt másik hangsúlyos eleme a helyi termelői zöldségpiac bővítése és korszerűsítése volt. A fejlesztés során a városi piac területének nagyobb részét térkő burkolattal fedték be annak érdekében, hogy az eddigieknél nagyobb területet biztosítsanak a térség őstermelőinek és mezőgazdasági vállalkozóinak, mely egyben lehetővé teszi a termékkínálat bővítését is, a piacot szegélyező utak felújításával együtt a csapadékvíz-elvezető rendszer is megújult, illetve a közvilágítás kiváltása is megtörtént napelemes kandeláberek elhelyezésével, melyek megújuló energia felhasználásával járulnak hozzá a piac költséghatékony üzemeltetéséhez. A beruházás következtében 5 új munkahely is létesült.

www.ujhelyipiacter.hu

Helyi gazdaságfejlesztés Sátoraljaújhelyen TOP-1.1.3-15-BO1-2016-00011

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink