A sok csapadék miatt oda kell figyelni a növényvédelemre

2019. május 28. – A napokban lehullott eső mennyisége jót tett a zöldségeknek és a gyümölcsöknek egyaránt, segítette a növekedésüket, a hűvös és csapadékos idő azonban kedvez a gombabetegségek elszaporodásának, ezért a gazdáknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a növényvédelemre – mondta Domján Erika, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

A gombás megbetegedések főként a most érő szamócánál, meggynél, cseresznyénél és az almánál okozhatnak gondot, ha a termelők nem tudják elvégezni a megelőző intézkedéseket. Esőben nem lehet permetezni, illetve a túlzottan felázott talajon nem lehet elvégezni a gyomirtást.
A FruitVeb ügyvezető igazgatója azt is megjegyezte, hogy a fólia alatt, illetve az üvegházban termelt zöldségeknél, többek között a paprikánál és a paradicsomnál ilyen jellegű problémákkal a gazdáknak nem kell szembenézniük.
Várhatóan a jövő héten már melegebb lesz az idő, kevesebb lesz a csapadék, ez javíthatja a termésminőséget – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink