Tökéletes pázsit kerti munka nélkül? Lehetséges!

2020. június 13. – Az akkumulátoros fűnyírók új generációja, a robotfűnyírók segítségével megspórolhatjuk a fáradtságos kerti munkába fektetett időt, ráadásul környezetkímélő módon varázsolhatunk tökéletes pázsitot a kertünkbe.

A robotfűnyírók valódi, 21. századi fűnyírást biztosítanak, hiszen segítségükkel időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg. Egyes felmérések szerint a fűnyírásba fektetett idő akár 90 százalékát is megspórolhatjuk az innovatív kerti eszközökkel, karbantartásuk pedig minimális odafigyelést igényel.

– A robotfűnyírók használata kifejezetten előnyös a gyep szempontjából. Egy-két millimétert vágnak csupán a fű hosszából, így olyan apróra nyesett szerves hulladék keletkezik, ami pár nap alatt elbomlik – mutatott rá McMenemy Márk műsorvezető. Ráadásul közismert tény, hogy minél gyakrabban nyírjuk a gyepet, az annál sűrűbb, egyenletesebb lesz az egész szezonban.

Beh Mariann, a STIHL kertápolási szakértője szerint az úgynevezett mulcsozó fűnyírás további pozitív hatást is gyakorolhat a pázsitra.

– Az apróra vágott fűnyesedék természetes zöldtrágyaként funkcionál, hasznos tápanyagokkal látja el a talajt. Segítségével remekül ki tudjuk váltani a túlzott műtrágyahasználatot, ezzel pénzt spórolhatunk, valamint a környezetünket is védjük – húzta alá a szakértő, hozzátéve, a mulcs remek talajtakaró, hiszen csökkenti a talaj nedvességének párolgását és a gyomokkal szemben is hasznos.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink