Külföldi hírek

2019. május 13. Megnyílt az Európa tíz legfontosabb mezőgazdasági kiállítása között számon tartott újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszerágazati Szakkiállítás. A 2019. május 17-ig tartó eseményen idén 60 ország több, mint 1500 kiállítója mutatja be termékeit a mintegy 140 ezer látogatónak. Magyarországot az élelmiszeripari kiállítók között az Agrármarketing Centrum képviseli Újvidéken.
2019. május 14. – Prémium kategóriás magyar termékek kínálatával nyitotta meg kapuit 2019. május 14-én Kína legnagyobb nemzetközi élelmiszerágazati kiállítása, a SIAL China. A területét és áruválasztékát tekintve évről évre növekvő, idén már 200 000 négyzetméteres, 3 napos rendezvény 4300 kiállítót vonultat fel, amelynek fele külföldről érkezik. A 2019-ben 20. alkalommal megrendezett kiállításon csak szakmai és üzleti látogatók vehetnek részt, számuk ez évben várhatóan eléri a 110 000 főt.
2019. március 19. – Két nemzetközi kiállításon jelent meg önálló standdal az Agrármarketing Centrum (AMC). A 2019. március 17-20. között Londonban megrendezett International Food and Drink Event (IFE) szakkiállításon először, míg a 2019. március 17-19. között zajló düsseldorfi ProWein Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakkiállítás Spirit szekciójában hat év kihagyás után a tavalyi évtől szervez újra rendszeres megjelenést a társaság.
A világ legnagyobb, minden évben megrendezett élelmiszer-, italkereskedelmi és vendéglátói ipari szakkiállítása a Gulfood. A Dubai World Trade Centre-ben idén több mint 5000 kiállító mutatta be kínálatát a közel 200 országból érkező, 100 ezer főt meghaladó közönségnek – közölte Ondré Péter, az eseményen jelen lévő Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója. Az Agrármarketing Centrum 2019-ben a helyszínen 156 m2-es közösségi standdal, egységes országarculattal, 13 kiváló magyar cég termékkínálatának bemutatásával ösztönzi a magyar exportkivitel fejlődését.
Magyarország továbbra is elkötelezett a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes élelmiszerek, illetve takarmányozás iránt, utóbbinál fontos cél az Európai Unió szójaimport-függőségének csökkentése, illetve kiváltása, ehhez pedig szükség van a GMO-mentes fehérjetermesztés megfelelő ösztönzésére – mondta Nagy István agrárminiszter Brüsszelben a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.
Tavaly december 3. és 4. között a lengyelországi Serockban nemzetközi szakmai tanácskozást tartott a Lengyel Húsmarhaszövetség és a lengyelországi Mezőgazdasági Termelői Szakszervezetek Szövetsége, amelyen jelen voltak az európai húsmarhapiacot meghatározó szervezetek döntéshozói és képviselői.
Kövess minket Facebookon is.