Mezőgazdaság

2019. április 29. – A növények számára életmentő csapadék érkezett a napokban, de továbbra is sokfelé száraz a talajok felső rétege, amin az egész hétre jellemző csapadékos időjárás javíthat – írta agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn.
2019. április 23. – A magyar mezőgazdaság a második legnagyobb növekedési ütemű Európában – mondta Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke.
2019. április 23. – Az időjárási hatásokon kívül főként a hatóanyagok kivonása miatt több mint 11 százalékkal csökkent tavaly a növényvédő szerek felhasználása a mezőgazdaságban az előző évhez képest, derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) tájékoztatásából.
2019. április 18. – Bár vélhetően kiváltani nem fogja, jó alternatíva lehet a cirok a termelők számára a kukorica mellett. A takarmány- és az élelmiszeripar is megfelelő alapanyagra találhat benne.
2019. április 17. – Amennyiben a jelenlegi vízhiányos időszak a mezőgazdaságban hosszú ideig fennmarad, és huzamosabb ideig nem esik kellő mennyiségű csapadék a földekre, aszály alakulhat ki, ez azonban mesterséges vízpótlással még elkerülhető – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-nek küldött közleményében.
2019. április 12. – Idén hét vízilétesítmény-beruházás előkészítésével folytatódik az öntözésfejlesztés, a feladatokra 594 millió forintot különített el a kormány – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken.
2019. április 8. – Egészen elképesztő helyzet alakult ki mostanra a mezőgazdasági területeken: bár a Pentele Mezőgazdasági Zrt. munkatársai pénteken reggel megkezdték a kukorica vetését, gyakorlatilag porba vetnek.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket Facebookon is.