Flottacsere

2020. június 29. – Közel 2 millió Euró értékű beruházási csomag keretében újította meg a járműflottáját a Naki Mezőgazdasági Zrt.

A Naki Mezőgazdasági Zrt. 1962-ben alakult meg, jogelődje a Dózsa Mezőgazdasági Termelőszövetkezet volt, amely a rendszerváltás után vált szövetkezetté és egyben a tolnai agrárium egyik meghatározó szereplőjévé. Kétségtelen, hogy ebben jelentős szerepe volt az 1978-ban, akkor még gyakornokként a vállalathoz kerülő Soltész Gyulának, aki az idők során végigjárta a ranglétrát, majd 2002-ben a cég vezetője lett.
Az társaság jelenleg 1500 hektáron gazdálkodik, növénytermesztéssel és állattenyésztéssel egyaránt foglalkoznak. Meghatározó tevékenységük a vetőmag-előállítás – kiváltképp napraforgó és kukorica -, de nemrégiben az olajtökmag-termesztés rejtelmeibe is belevetteték magukat. Utóbbi kapcsán Soltész Gyula beszélt arról a beruházásról, melyet a Naki Önkormányzattal közösen kezdtek el és együtt alapították meg a Nakoil Növényolaj Termeltető, Feldolgozó és Értékesítő Kft.-t a település lakosságmegtartó képességének fokozására és munkahelyteremtés céljából. Ennek keretében első lépésként egy agrárlogisztikai központot létesítettek, de tervben van egy olajpréselő üzem létrehozása is.

Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője és Soltész Gyula, a Naki Mezőgazdasági Zrt. igazgatóságának elnöke (Fotó: Fekete Gábor, Axiál)

„42 éve taposom a köveket” – így kezdte beszédét Soltész Gyula, a Naki Mezőgazdasági Zrt. igazgatóságának elnöke annak a szűk körű ünnepségnek a keretében, amely új gépeket vettek birtokba. Soltész Gyula értékrendjüknek megfelelően három dolgot emelt ki: föld, ember és gép. E három megtartására és fenntartására irányul minden célkitűzésük és valamennyi esetében nélkülözhetetlen a fejlődés. E filozófia vezérelte legújabb beruházásukat is, melyben az Axiál Kft. volt segítségükre. A közel 2 millió Euró értékű beruházási csomag két darab Class Lexion 6700-as kombájnt tartalmaz két Corio Conspeed, két Vario vágóasztallal és 8 erőgépet, melyek között egy darab Class Axion 940, egy darab Axion 920, egy darab Axion 850, négy darab Claas Arion 650 és egy darab Arion 440-es található.
„Az Axiál segítségével olyan jövőt építhetünk, amely biztosítja a meglévő működésünket és termelési színvonalunkat. Ehhez természetesen olyan szakemberekre van szükség, akik hatékonyan tudják működtetni a gépeket és ők maguk is alkalmasak arra, hogy fejlődjenek.”
Pintér Zsolt, az Axiál Kft. ügyvezetője példaértékűnek nevezte a Naki Mezőgazdasági Zrt. beruházását, amihez biztosítják a kiszámíthatóságot, a műszaki tartalom fenntarthatóságát, és a hatékony javítási folyamatokat. (Borbély Zsanett, Axiál Kft.)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink