Gyakorlatias útmutatók az élelmiszeripari vállalatoknak

2021. február 2. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több kiadványt készített az élelmiszeripari vállalkozások számára élelmiszer-higiénia és -biztonság témakörökben.

A biztonságos élelmiszer-előállítás megteremtése és fenntartása az élelmiszerellátási-lánc minden szereplőjének a legfontosabb prioritása. Célunk, hogy gyakorlatias és közérthető formában olyan ismereteket adjunk át tagjainknak, amelyeknek köszönhetően növelni tudják a hatékonyságukat a folyamatok racionalizálása és a nem megfelelő tevékenységek csökkentése révén.
„Biztonságos élelmiszer-előállítás” címmel kiadványt készítettünk az élelmiszeripari vállalkozások számára. A három kötetből álló kiadványban kiemelt figyelmet szentelünk az élelmiszerhigiéniai alapelveknek, az élelmiszeripari vállalkozások által kötelezően alkalmazandó és az önkéntes alapon bevezethető irányítási rendszerekre. Ez a hiánypótló kiadvány mindazoknak szól, akik szeretnének megfelelni az elvárt higiéniai feltételeknek és alapvető jogszabályi előírásoknak függetlenül attól, hogy az élelmiszeripar melyik ágazatában, esetleg a vendéglátásban vagy a kereskedelemben tevékenykednek. Továbbá azoknak a versenyképességre törekvő vállalkozásoknak is ajánljuk, akik szeretnék megismerni a rendelkezésre álló élelmiszerbiztonsági irányítási rendszereket, azok követelményeit, hogy a leírtak alapján el tudják dönteni, hogy a célpiacaik eléréséhez melyik rendszer követelményei a legmegfelelőbbek.
„Önellenőrzés a gyakorlatban” című kiadványunk az előírt önellenőrzési rendszer kialakításában nyújt segítséget, erősítve a minőségi élelmiszer-előállítást. Egy jól kidolgozott rendszerrel az esetleges hibák kiküszöbölhetők, időben észlelhetők és javíthatók. Kiadványunkban ehhez kívánunk gyakorlatias segítséget nyújtani, így összefoglaltuk az önellenőrzési terv kiépítésének menetét, az ellenőrzés területeit, valamint gyakorlatias példákon keresztül mutatjuk be az ellenőrzési módszereket, valamint ezek dokumentációjára is hozunk példákat. (NAK)
A kiadványok ingyenesek, letölthetők a NAK portáljáról.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink