A biztonságos élelmiszer-előállítás megteremtése és fenntartása az élelmiszerellátási-lánc minden szereplőjének a legfontosabb prioritása. Célunk, hogy gyakorlatias és közérthető formában olyan ismereteket adjunk át tagjainknak, amelyeknek köszönhetően növelni tudják a hatékonyságukat a folyamatok racionalizálása és a nem megfelelő tevékenységek csökkentése révén.
„Biztonságos élelmiszer-előállítás” címmel kiadványt készítettünk az élelmiszeripari vállalkozások számára. A három kötetből álló kiadványban kiemelt figyelmet szentelünk az élelmiszerhigiéniai alapelveknek, az élelmiszeripari vállalkozások által kötelezően alkalmazandó és az önkéntes alapon bevezethető irányítási rendszerekre. Ez a hiánypótló kiadvány mindazoknak szól, akik szeretnének megfelelni az elvárt higiéniai feltételeknek és alapvető jogszabályi előírásoknak függetlenül attól, hogy az élelmiszeripar melyik ágazatában, esetleg a vendéglátásban vagy a kereskedelemben tevékenykednek. Továbbá azoknak a versenyképességre törekvő vállalkozásoknak is ajánljuk, akik szeretnék megismerni a rendelkezésre álló élelmiszerbiztonsági irányítási rendszereket, azok követelményeit, hogy a leírtak alapján el tudják dönteni, hogy a célpiacaik eléréséhez melyik rendszer követelményei a legmegfelelőbbek.
„Önellenőrzés a gyakorlatban” című kiadványunk az előírt önellenőrzési rendszer kialakításában nyújt segítséget, erősítve a minőségi élelmiszer-előállítást. Egy jól kidolgozott rendszerrel az esetleges hibák kiküszöbölhetők, időben észlelhetők és javíthatók. Kiadványunkban ehhez kívánunk gyakorlatias segítséget nyújtani, így összefoglaltuk az önellenőrzési terv kiépítésének menetét, az ellenőrzés területeit, valamint gyakorlatias példákon keresztül mutatjuk be az ellenőrzési módszereket, valamint ezek dokumentációjára is hozunk példákat. (NAK)
A kiadványok ingyenesek, letölthetők a NAK portáljáról.
Gyakorlatias útmutatók az élelmiszeripari vállalatoknak
2021. február 2. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több kiadványt készített az élelmiszeripari vállalkozások számára élelmiszer-higiénia és -biztonság témakörökben.
- Itt van a focista-bírságok toplistája: többszázmilliós büntetés kellett a dobogó legfelső fokáért
Szemkápráztató összeggel lehetett felkerülni a focista-bírságok trónjára.
- Moszkva barátját hívja segítségül Zelenszkij béketervének kivitelezéséhez
Kuleba lapinterjúkban kijelentette, hogy Kijev nem ellenzi az India és Oroszország közötti együttműködést, de felszólította Újdelhit, hogy álljon Kijev pártjára.
- Már húsvét után benyújthatják a jövő évi költségvetést – két forgatókönyv van a kormány asztalán
Az viszont még nem dőlt el, hogy az idei büdzsé módosításával együtt teszi-e.
- A nemzet ellenségévé nyilváníthatja a leghíresebb popsztárját Oroszország
Az ügyészség már intézkedett a popsztár ügyében.
- Ne feledje, vasárnap óraátállítás - Néhány esetben változik a MÁV és a Volán menetrendje is
Az óraátállítás Magyarország területén négy nemzetközi vonatot is érint.
- Az innováció a kulcs a fenntarthatósághoz
Az MVM Csoportnál dolgozó 19 ezernél is több munkavállaló rengeteg potenciális lehetőség a jobbnál jobb ötletekre – mondta Márton István a Világgazdaságnak.