Kertfelújítást tervez? Ezt az állami támogatást igényelje!

2021. január 27. – Az új családi otthonteremtési támogatások igazán széles körben biztosítanak lehetőséget a családok jólétének fokozására, a kedvezmények között pedig olyan is megtalálható, amelyet a kert felújítására fordíthatnak az igénylők.

„A 2021. január elsejével induló új családi otthonteremtési támogatások közül van olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető” – hívják fel a figyelmet a STIHL szakértői. Az 50 százalékos, legfeljebb 3 millió forintig igényelhető felújítási támogatás számlával igazolva minden családot hozzásegítheti az álomkert kialakításához.
50 százalékos felújítás térkőre, teraszra, garázsra
„A támogatást akkor vehetik igénybe a családok, ha legalább egy kiskorú gyermeket nevelnek, ide sorolhatók már a 12 hetes magzatok, illetve a 25. életévüket be nem töltött fiatalok is. Feltétel azonban, hogy a kérvényt benyújtó szülőnek legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszonya legyen, amelyet maximum 30 napra szakított meg” – húzzák alá a szakértők, hozzátéve: az ingatlanra vonatkozóan előírás az, hogy a család tulajdonában álljon, és legalább egy éve oda legyenek bejelentve.
A kertfelújítás során a családoknak lehetőségük nyílik a térkövezésre, több funkciós, minden kényelmet kiszolgáló terasz kialakítására, kocsibeálló vagy garázs építésére is. Ezen munkákra elköltött, számlával leigazolt összeg felét az állam visszatéríti a számukra.
Ingyen milliók kerti eszközökre
„Az így visszakapott összegeket érdemes visszaforgatni a kertbe, méghozzá olyan kerti eszközök vásárlásába, amelyek segítségével egész évben csodálatos kertben tölthetjük szabadidőnket” – mondják a STIHL szakértői. Az otthoni felhasználásra szánt kompakt termékcsaládban, a legfontosabb eszközök – motorfűrész, fűnyíró, szegélynyíró, sövénynyíró – mellett számos egyéb eszköz is megtalálható.
„Ha azonban még magasabb szintre akarják emelni a kényelmet a családok, esetleg az elfoglaltságaik miatt kevesebb idejük van a kertgondozására, remek befektetés lehet a robotfűnyíró is, amely teljesen automata módon napi rendszerességgel nyírja és gondozza a pázsitot.” – teszik hozzá a szakértők, akik szerint a robotkertészek szinte minden fűnyírással kapcsolatos terhet levesznek a családokról, miközben megteremtik a tökéletes környezetet az önfeledt kerti játéknak, pihenésnek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink