Támogatási előleg kezességvállalással

2019. augusztus 12. – Az agrárvállalkozások, őstermelők a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert vissza nem térítendő beruházási támogatásuk 50%-os előlegéhez a Start Garancia Zrt. kezességvállalásával is hozzájuthatnak.

A kezességvállalás feltételeiről Zoltán Csabát, a társaság vezérigazgatóját kérdeztük.
– A Start Zrt. a bankokkal szemben nem igényel tárgyi vagy pénzügyi fedezetet ügyfeleitől kezességvállalása feltételeként. A kezességvállalás díja az ügyfél minősítésétől függően évi 1 és 3% között alakul. Társaságunk minimum 10 és maximum 300 millió forint értékben tud kezességet vállalni. Ügyfeleink az igényléstől számított 30 napon belül hozzájuthatnak kezességünkhöz.
A pályázati kezességvállalás igénylése rendkívül egyszerű. A cég honlapjáról letölthető adatlapot kell kitölteni, aláírni és a Starthoz beküldeni, melyhez a legutolsó lezárt pénzügyi év beszámolóját alátámasztó, valamint a legfrissebb főkönyvi kivonatot kell mellékelnie az igénylőnek.
2018 óta vállalunk kezességet a Vidékfejlesztési Program pályázatain elnyert támogatások előlegének lehívásához. Eddig 70 ügyfelünk megbízásából 3,4 milliárd forint értékben vállaltunk kezességet, azaz ekkora volumenű előleghez jutottak hozzá ügyfeleink kezességvállalásunk segítségével. 2019 végére el fogjuk érni az 5 milliárd forintot.
A több támogatott beruházás egyike a Naturalpár Kft. korszerű fűszernövény hőkezelő és csíraszegényítő üzeme.
– 122 millió forint támogatást nyertünk el üzemcsarnok építésére, valamint fűszernövények hőkezelésére és csíraszegényítésére alkalmas technológia beszerzésére. A támogatási előleg lehívásához 61 millió forint értékű kezességet kértünk és kaptunk a Start Zrt-től, – mondta érdeklődésünkre Pásztor Gyula, a Naturalpár Kft. cégvezetője

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink