Tizenötnapos határidő a jogszerű földhasználat igazolására

A Magyar Államkincstár szeptembertől kezdi meg kiküldeni a gazdálkodóknak azon felszólító végzéseket, ahol nem ellenőrizhető vagy nem egyértelműsíthető a földhasználat. Azok az ügyfelek kaphatnak értesítést, ahol a Kincstár nem talál semmilyen dokumentumot, amellyel bizonyítható lenne a jogszerű földhasználat. A megkapott felszólító végzés alapján nyilatkozatot kell tenni a gazdáknak a földhasználat igazolására vonatkozóan. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy ennek elvégzése csak és kizárólag a Kincstár elektronikus kérelemkitöltő felületen tehető meg és nyújtható be!

Az ügyfeleknek 15 nap áll majd rendelkezésre, hogy beszerezzék és felcsatolják a jogszerű földhasználatukat igazoló dokumentumokat. A Kincstár elektronikus felülete eddig lesz nyitva minden végzés esetén. A 16. napon a még be nem nyújtott és szerkesztés alatt álló bizonylatok törlődnek és a felület inaktívvá válik, függetlenül attól, hogy nyilatkozott az ügyfél vagy nem.

A dokumentumok feltöltése a Kincstár benyújtó felületén az Elektronikus kérelembenyújtás/egységes kérelem fül alatt tehető meg, a végzésben található kód megadása után. Kérnénk minden gazdálkodót, hogy ha ilyen felszólító végzést kap, keresse fel falugazdászát és határidőn belül nyilatkozzon, így elősegítve támogatásának időbeni kifizetését!

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink